IL Flint

Flints herrelag i forball på Bingen i 1936

Flints damelag på bingen 1949

IL Flint, Tønsberg (Opprinnelig stiftet som Vallø Idrettsforening 28. april 1917)var i første omgangen fotballklubb, men siden er flere andre idrettsgrener kommet med, og i dag omfatter Flint også grupper for håndball, friidrett, tennis, bordtennis, volleyball og amerikansk fotball samt grupper for mosjon og barneidrett.
Flint er det største idrettslaget i Søndre Slagen, og et av de største i Tønsberg-distriktet, godt kjent for sine mange seire i Norway cup. Klubbhuset er lokalisert på Løveid ved Tolvsrød, med tilhørende idrettsanlegg og baner. I tillegg brukes en rekke lokale gress- og grusbaner, skolegymsaler ogSlagenhallen.
I forbindelse med IL Flints 60 årsdag skrev Randulf Kjørboe, tidligere Vallø-gutt, i Tønsbergs blad bl. a om selve stiftelsen:
«Våren 1917 spilte noen gutter fotball på en liten slette ovenfor Fiskebakken på Vallø. Under en pause ble Jacob Thorstensen og jeg stående uvirksomme, og følgende samtale utspant seg:
Thorstensen: «Hva mener du om vi stiftet en fotball- og idrettsklubb?»
Kjørboe: «En flott idé – det gjør vi.»
Thorstensen: «Når vi spiller skal vi være harde som flint.»
Kjørboe: «Flint skal være navnet og harde skal vi være.»
Noe senere det året varfotballklubben stiftet med Per Nilsen som formann og med flere ansatte på Tapeten som toneangivende spillere. Fotballbanen, kalt Bingen, antagelig pga. de høye bølgeblikkplatene som omkranset banen, fikk de anlagt vest for Vallø kapell.
«Flint» var som kjent også sandpapirfabrikkens varemerke, og ettersom mange av Flints fotballspillere også deltok på bedriftslaget ble det til at tapet- og sandpapirbrikkensponset Flint med både penger og premier helt fram til nedleggelsen av bedriften. Finn Raaen ble for dette honorert som æresmedlem ut livet.