Presterød skole klasse 8 a, c,og d

Mandag, onsdag og fredag i uke 24 var det full aktivitet i Vallø & omegn Historielag med besøk av tilsammen 193 elever og 11 lærere fra Husvik- og Presterød skole. Alle kom syklende til Vallø medbrakt nistemat.
Mandag var det to 4. klasser, a og b, fra Husvik skole, tilsammen 54 elever og 3 lærere. De ble delt i to grupper, en for undervisning inne i museet, den andre for vandretur i parkområdet og vice versa.  I museet fortalte Ragnar Henriksen om det som er utstilt der og mer inngående om fordums Vallø Saltverk. Ute var det Tor Asgeir Pettersen som tok elevene på vandring rundt parken og viste og fortalte om Tshudigården, Bullegården, krigsminnesmerket, kirken, hovedgården, tidligere raffineriet og tapetfabrikken m.m. 
Onsdag og fredag kom det henholdsvis tre og to 8. klasser fra Presterød skole, de også på sykkel. Igjen ble de delt i to grupper, en i museet og en ute og som i andre time byttet plass. Onsdag var det klassene 8 a, c og d med 80 elever og 5 lærere som var på besøk, fredag klassene 8 b og e med 59 elever og 3 lærere.
I museet fortalte Ragnar Henriksen kort om hva det har å by på. Deretter skiftet han emne til hvordan det var å bo på Vallø under 2. verdenskrig, 1940 – 1945, og avsluttet med å vise vår film om den tragiske bombingen av Vallø og Bogen med hele 53 omkomne nordmenn bare 13 dager før fredsdagen.
Ute var det Tormod Pettersen som viste og fortalte om gamle bygninger og krigsminnesmerket. Deretter ble elevene samlet foran Vallø kirke hvor konfirmantprest Terje Espen Nagel Johansen overtok gruppen. Han fortalte om kirkebygget og tok deretter elevene inn i kirken og fortsatte med kirkens historie, dens symboler og utsmykking. Det ble også tid til i gruppevis å komme helt opp i klokketårnet og bl.a. se den flotte utsikten der oppe.
Etter to undervisningstimer samlet klassene seg til grilling i lekeparken.
Hele uken var det pent vær og både lærere og elever sa seg godt fornøyd med denne form for historieundervisning.

Presterød skole klasse 8 b og e
I museet hvor de fikk se og høre om krigen på Vallø 
Grillen er klar 
I Vallø kirke fra 1782, dengang eid av Saltverket
Grillmester Finn Hansen sammen med 5 lærere