For opp til nylig hadde vi en informasjonsportal (plakat og stativ) om Vallø Hovedgård ved siden av porten inn til tidligere Hovedgården. Nå har vi også fått på plass en portal som gir en oversikt over Essos virksomhet på Vallø – Vallø Oljeraffineri.

Den tidligere plakaten om Vallø Hovedgård har vi nå planer om å skifte ut med en plakat som omhandler hele Vallø Saltverk.

Når vi har valgt å lage disse informasjonsportalene, så har vi på denne måten gått ut over museets vegger for at flest mulig skal få et innblikk i hvilken betydelig industri det har vært på Vallø i over 250 år. Vallø saltverk (1739 – 1861) var den første industrisatsingen, ikke bare på Vallø, men i hele Norge. Vallø Oljeraffineri (1899 – 2001) var Nordens første oljeraffineri.

Og hvis man vil vite mer om dette og det som kom og var i mellomtiden, så er det bare å møte opp i museet på søndager.