Foto over og under: Eldar Sveinung: Tschudi-familien i Museet, noen også ved gravplatene til Peter Tscudi m/kone og sønn på Vallø kirkegård.

Søndag 28. august 2016 hadde vi besøk av hele elleve medlemmer av Tschudi-familien, med Henry Felix Tschudi på 90 år i spissen.

Yngstemann var 18 år. De var selvsagt opptatt av TSCHUDI-GÅRDEN og av Saltverket på Vallø. Etter at Eldar hadde ønsket gjestene velkommen ble de servert kaffe og vafler av dagens vertskap Gro og Tor Asgeir. Ragnar fortalte om saltverket støttet av Powerpoint presentasjonen som Tormod har laget. Deretter viste vi «traileren» til Saltverksanimasjonen og Gunnar Olav snakket om historielagets økonomi. Før vi alle gikk over til kirkegården hvor de første Tschudiene på Vallø ligger begravet, fikk vi en bok i gave av Felix T. Tschudi. Den har tittelen «Schweizer Reder in aller Welt» utgitt av Walter Zürcher i 2010. Blumer & Tschudi, Tønsberg samt Tschudi Shipping Company er rikt beskrevet, også med henvisniger til tidlige investeringer i Vallø saltverk og annen virksomhet. Samtidig kjøpte de 10 eksemplarer av vår jubileumsbokbok. Alle gikk i regnværet over til Vallø Kirkegård og deretter til Tschudigården som ble beundret utenfra».
Senere mottok vi en SMS fra Felix og hans kone Ragnhild der de takker for seg. Alle generasjoner var storfornøyd, skriver de.

Eldar Sveinung