Fra julemiddagen

7. desember avholdt Vallø & omegn Historielag sin tradisjonelle julemiddag i «Redningen» på Vallø. Hele 40 pent antrukne deltagere koste seg med velsmakende julemat, sang og hygge. 

Som en ekstra spiss på kvelden ble det vist en ca. halv times filmatisert dokumentar om Saltverket på Vallø (1739 – 1861)
Det omfattende arbeidet med denne dokumentaren har pågått helt siden 2009. Først var det Saltverkskomiteen (Arne Conradsen, Ove Halvorsen og Tor Meilegård) som fikk fremskaffet ny og verdifull dokumentasjon som etter hvert ble grunnlag for en 26 min. fantstisk animasjon over Vallø og Saltverket, utviklet i nært samarbeid mellom Komiteen og arkitekt Bjørn Haugstad. Deretter fikk Saltverksgruppen (Gunnar Olav Andersen, Ragnar Henriksen, Eldar Sveinung og Tor Asgeir Pettersen) sammen med filmskaper Erik Jacobsen og innleser Inger Bjar-Kessler laget en praktfull dokumentar-DVD av dette store fordums saltverksanlegget og tilhørende samfunn. DVD-en fikk stor applaus og mottok mange godord.
En begivenhetsrik Aften!

Formann Ragnar Henriksen avsluttet det hele med å ønske alle en God Jul og et Godt nytt år!

Innleser Inger Bjar-Kessler, Formann Ragnar Henriksen og Filmskaper Erik Jacobsen
Formann i Saltverksgruppen Gunnar Olav Andersen, Formann i Saltverkskomiteen Arne Conradsen og Filsmskaper Erik Jacobsen
Fra DVD: Vallø Saltverk 1795